hans058.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

Marina Seaport IJmuiden

 
 
 
 


-->
Google
Sail 2010 & Havenfestival IJmuiden
Havenfestival zorgt voor twee dagen nautisch feest

Havenfestival IJmuiden en PreSail IJmuiden worden samen één groot spektakel!

14,15 augustus en 18 augustus 2010 3 dagen, 2 evenementen, 1 spektakel in laatste week van de zomervakantie!

 
In augustus vindt het nationale evenement Sail Amsterdam plaats. Voorafgaand aan dit evenement vindt PreSail IJmuiden plaats op woensdag 18 augustus. Dit is de reden dat het Havenfestival IJmuiden dit jaar twee weken eerder plaats vindt dan gebruikelijk.Al snel kwamen beide stichtingen, Sail IJmuiden en Havenfestival IJmuiden, tot de conclusie dat het een enorme meerwaarde geeft als beide evenementen aan elkaar gekoppeld worden.
Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus 2010 wordt de Vissershaven omgetoverd tot één groot festivalterrein. PreSail IJmuiden op woensdag 18 augustus zal de opmaat zijn naar de Parade op het Noordzeekanaal op donderdag 19 augustus.
Tijdens het Havenfestival zullen al diverse schepen in de Vissershaven van IJmuiden afgemeerd liggen. Vervolgens blijft het hoofdpodium en Spiegeltent gewoon staan zodat deze tijdens PreSAIL IJmuiden op woensdag 18 augustus gebruikt kunnen worden voor een feestelijk programma.
In aanloop naar SAIL 2010 wordt de North Sea Tall Ships Regatta gehouden vanaf Hartlepool (Engeland) met IJmuiden als finishplaats. Woensdag 18 augustus zullen de vele schepen binnen lopen en afmeren in de havens van IJmuiden.
 

Aanmelding medewerkers

Om een evenement neer te zetten waar Velsen trots op mag zijn kunnen we niet zonder de hulp van de vele vrijwilligers.
Lijkt het je leuk om mee te werken voor, tijdens en of na het Havenfestival en PreSail IJmuiden?
Meld je dan nu aan via dit formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
overigens kunnen wij niet alleen nog vrijwilligers gebruiken voor de op- en afbouw. Allemaal niet echt zwaar of technisch werk en alle handjes helpen.
De KNRM kan verder ook nog vrijwilligers gebruiken voor hun actieweek tijdens Sail Amsterdam op 19, 20, 21 en 22 augustus.  Vind je dat leuk meld je dan via hun site www.knrm.nl
 

Beachbus keert terug voor het Havenfestival en PreSail

Vanuit Amsterdam is IJmuiden het makkelijkst te bereiken met de Fast Flying Ferry van Connexxion. Vanachter het centraal station sta je in 25 minuten op het pontplein van Velsen.
Speciaal voor het Havenfestival en PreSail IJmuiden zal de beachbus weer terugkeren waardoor je zeer gemakkelijk met de bus binnen 10 minuten op het festivalterrein kan staan.
Kijk hier voor het vaarschema of kijk op de site van connexxion.
 

Havenfestival en PreSail gaan samen werken met Groeten Uit IJmuiden

Samen met de oer IJmuidense souvenir- en cadeaushop Groeten Uit IJmuiden zal er dit jaar een merchandise line ontwikkeld worden. De artikelen zijn dan te koop in de winkel op de Kennemerlaan en uiteraard ook op het festival zelf alwaar de winkel een eigen stand heeft. Artikelen zijn nu te bekijken in hun webshop al waar ze ook al aangekocht kunnen worden.
 

Reacties

Rob Alberts op 30-07-2010 09:29
Ik mocht ooit meevaren op uitnodiging van de Gemeente Amsterdam.
Een geweldig evenement!
Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl